Veckans nyhet

Då var det dags att ta upp en nyhet, igen!

Sarah Palin, McCains visepresident sa i en intervju att hon inte utesluter krig, mot RYSSLAND! Så hon vill alltså starta ett krig mot Ryssland, vad var hennes försvar? Det är Guds plan.
Så numera kan man alltså basera ett krig mot en världsmakt, pga att Gud har sagt det till henne? En hemlig plan, såkallat. Sarah's son går på tunga droger, hennes dotter var tonårsgravid och blev utslängd från hemmet. Hennes man blev tagen för rattfylla och vägrar prata med media om det. Han vägrar faktiskt vittna för något överhuvudtaget.
Kanske Sarah är trött på att vara senator i Alaska, kylan kanske tar kål på henne? Men om nu McCain vinner, som för övrigt var fånge i Vietnam, är 73 år och har en gammal syn på världen med en Visepresident som vill starta krig mot Ryssland, hur kommer då världen se ut?
Sarah satte även in sina vänner i ledningen i Alaska, bland annat en jordbruksansvarig för att hon var "intresserad av kor".
Det kan bli intressant hur världen kommer att se ut om McCain vinner USA-valet.

Uppgift: Intervjua morfar

Jag har valt att berätta om min farmor.

När hon var ung så bodde hon i Norge under andra världskriget, då Tyskland ockuperade Norge. Den tiden var inte lätt då de tyska soldaterna tog all deras mat och deras djur, ofta för att användas som mat de också. Tillgångar till pengar var inte stora heller, de tyska soldaterna tog ofta vad de kunde. Men det fanns även partier i Norge som var väldigt för den nazistiska våg som spred sig över Norge i och med ockuperingen. Men ockuperingen var aldrig så lätt som man kan tro. Norge som var och fortfarande är ett väldigt litet land i befolkningsmängd gjorde kraftigt motstånd. De sänkte bland annat en stor tysk kryssare som försökte ta sig in i Oslo Fjorden. På denna båten fanns bland annat en trupp som var avsedd endast för att tillfångata den norska kungen.
Det hände också att de gömde motståndsmän i sina hus när de behövde söka skydd pga flykt från en strid eller ett uppdrag. En sak som jag själv kan tycka är rätt häftig är att min farmor har sett det tyska slagskeppet: Tirpitz. Det var Bismarcks syster skepp och var faktiskt det största skeppet som byggdes.

Egna tankar kring detta.

Det är svårt för oss i Sverige att tänka oss hur det skulle vara att leva i ett ockuperat land, kontrollerat av ett annat land/stormakt. Jag själv skulle nog se det som väldigt läskigt och skräckinjagande, då lagar inte gäller på samma sätt och ordning är inte en prioritet.

The Pirate Bay

På senaste tiden har det varit extremt mycket prat om att Pirate Bay har lagt ut bilder på döda barn. Varför det har blivit så mycket snack om att när barnens pappa frågade Pirate Bay om dom kunde ta bort bilderna förstår jag inte. Pirate Bay har för övrigt bett Microsoft och massor utav andra stora företag att dra åt helvete, när även dom har försökt få Pirate Bay att ta bort material från deras hemsida.
The Pirate Bay delar inte själva ut materialet, det är användare på deras hemsida. Sen kan vem som helst ladda ner det, när dom vill.

http://thepiratebay.org/legal
Här finns alla brev som Pirate Bay har fått, och även svarat på.

RSS 2.0